Skip to main content

Szybkie przepisy

Pogoda za oknem nastraja do nowych prób w Naszej kuchni

Na dzisiaj taka kompozycja – miks sałat, rukola, awokado, szynka parmeńska (można zamienić na podpieczony boczek), sos vinaigrette tradycyjny oraz delikatne jajko sadzone.

Palce lizać?

Im więcej koloru na talerzu tym lepiej

Prosta sałatka z wykorzystaniem ryby i klasycznych warzyw. W misce mieszamy ulubiony rodzaj sałaty (u Nas tym razem lodowa), kukurydzę, pomidory, natkę pietruszki oraz podpieczone kawałki ryby (na dzisiaj był to łosoś?). Opcjonalnie dodajemy pokrojone w kostkę awokado oraz łyżkę musztardy francuskiej. Mieszamy razem z tradycyjnym sosem vinaigrette POLKA i gotowe

Przed Wami przepis na wykorzystanie jednego z naszych ulubionych warzyw – buraka

W misce mieszamy botwinkę, roszponkę bądź ulubiony rodzaj sałaty. Dodajemy ugotowane i cienko pokrojone w plasterki marchewkę oraz buraki. Aby podbić smak, kruszymy w dłoniach ser feta bądź ser kozi i dorzucamy do całości. Sałatkę okraszamy garścią pestek słonecznika lub orzechów laskowych i polewamy sosem POLKA vinaigrette tradycyjnym.

Gotowe